perjantai 3. kesäkuuta 2016

Foodoran Good Food Tour Tampereella


Kuvat: Jenni Toivonen

Pääsin viettämään viime viikolla ihanaa iltaa, kun mut oltiin kutsuttu mukaan Foodooran Good food tourille. Käytiin saman illan aikana maistelemassa ruokia 4 Vuodenajassa, Ohranjyvässä sekä Pella's Cafessa. 

4 Vuodenajassa oli ihan mielettömän hyvät hodarit, mun lemppari oli ranskalainen hodari. Pitää kyllä vielä poiketa tuonne uudelleen Elmon kanssa. Nuo hodareissa olevat raakamakkarat valmistetaan tuolla paikanpäällä, ja ne olivat kyllä erinomaisia. Mä en ole yleensä mikään makkaraihminen, mutta sen kerran jos päätän syödä makkaraa, niin käyn kyllä ostamassa sen tuolta kauppahallista, kun tiedän, ettei noissa 4 Vuodenajan raakamakkaroissa ole mitään ylimääräistä. Myös tuo steak sandwich oli oikein maistuva, välissä oli naudan kokolihapihvi, josta olin aika yllättynyt. Leivän kanssa tarjoillut paksut ranskalaiset olivat myös tosi hyviä. Ja lopuksi maisteltiin vielä uppomunia, jotka tarjoiltiin leivän päällä hollandaise-kastikkeella joko pekoni, kylmäsavulohi tai vege-täytteellä. Oli muuten elämäni ensimmäiset uppomunat, mutta tykkäsin kovasti. Jos kaipaa vaikka tuhtia aamiasta, niin tämä kannattaa testata.

Ohranjyvässä meille tarjoiltiin ihanan täyteläinen alkukeitto, pippuripihviä sekä todella herkullisia lohkoperunoita ja kasviksia, kylmäsavulohihampurilainen ja jälkiruuaksi ihanaa mustikkaista mascarpone-kakkua. Alkukeitto oli ihanan tuhti ja täyteläinen. Pippuripihvi maistui ihalta, jotenkin sellaiselta kotoisalta ja perinteikkäältä, mutta kuitenkin sellaiselta, etten itse osaisi tehdä sitä. Ja se onkin mulle tärkeää ravintolassa, että saan makuelämyksiä, joita en itse osaa kokata. Mua harmittaa kovasti, etten oikein oo koskaan oppinut syömään kalaa, sillä tuo savulohihamppari keräsi kehuja kovasti muilta ja näytti kyllä hyvältä, mutta itse en sitä maistanut, sillä lohi on maistuu mulle liian voimakkaasti kalalta. Juustokakkujen ystävänä olin melko myyty tuolle jälkkärille, se oli koostumukseltaan ja maultaan ihanaa, mutta pohja olisi voinut olla vielä hieman paksumpi. Ja pakko vielä mainita, että Ohranjyvässä oli ihanaa rieslingiä.

Pella's Cafeen mennessä masut oli jo aika piukeana, mutta pieni lautasellinen ihania kakkuja mahtui vielä just ja just, hah! Lautaselta löytyi suklaakakkua, britakakkua sekä valkosuklaa-sitruuna moussekakkua. Kaikki olivat todella herkullisia ja ihania, mutta keskenään kuitenkin hyvin erilaisia. Näistä on paha edes yrittää valita lempparia. Jokupäivä tahdon kyllä vielä maistaa Pella's Cafeen porkkanakakkua, sillä porkkanakakut on mun heikkous.

Ja mikäs se Foodora sitten on? Laadukkaan ravintolaruuan kuljetuspalvelu. Eli aina ei ole pakko tyytyä siihen ainaiseen pizzaan ja kebabbiin, jos haluat tilata kotiin - tai työpaikalle tai vaikka piknikille vatsantäytettä. Kuulemma 70 % ruuasta toimitetaan polkypyöräläheteillä ja loput autolla. Miten foodora toimii? Käyttäjä syöttää osoitteensa mobiilisovellukseen tai www.foodora.fi -sivuille löytääkseen alueensa ravintolat. Asiakas valitsee mieleisestä ravintolasta aterian, tekee ja maksaa tilauksen. Tilaus saapuu asiakkaan luo keskimäärin 35 minuutissa tilauksen tekemisestä. Itse kuljetus ravintolasta asiakkaalle kestää keskimäärin vain 8 minuuttia.

Mulla ja Elmolla on tän kuun puolessa välissä synttärit (kyllä, molemmilla samana päivänä) ja mietin, että voisi olla ihana mennä sään salliessa piknikille ja tilata sinne suoraan jotain ravintolaruokaa Foodoralta. Oltiin nimittäin kymmenen vuotta sitten meidän ensimmäisillä yhteisillä synttäreillä myös piknikillä :) 

2 kommenttia:

Katja/Optimismiajaenergiaa kirjoitti...

Oi wau miten kiva tilaisuus! Noita Pella's Cafen kakkuja olisin erityisesti halunnut päästä maistamaan! Aurinkoista viikonloppua Jenni!

Anonyymi kirjoitti...

Ai että, näyttääpä herkullisilta!! :P