tiistai 23. helmikuuta 2016

Diy beanie


Virkkasin viime viikolla pari kappaletta muhkeita pipoja. Ajattelin, että ehkä joku siellä ruudun toisella puolenkin haluaa kokeilla. Ohje on supersimppeli! Ei tarvitse osata neuloa eikä edes kaventaa. Riittää, kun osaat virkata. Tarvitset vain pari kerää lankaa (mulla vaaleanpunainen on Isoveli-lankaa ja musta oli jotain vauvalankaa), langalle sopivan virkkukoukun sekä sakset. 


Virkkaa suorakulmio, joka on noin 45 cm leveä ja 48 cm korkea.Virkkaamalla "V-kirjaimen" taaempaan sakaraan, saat joustinneuleen kaltaisen pinnan. Tarkista, että pipossa on tarpeeksi kerroksia, jotta se mahtuu pään ympärille.


Yhdistä ylä- ja alareuna ompelemalla virkkaus tuubiksi. Ompele pitkiä pistoja toisen reunan ympäri ja kiristä pistot vetämällä lopuksi langasta. Varo ettei lanka katkea! Solmi lanka ja päättele se niin, että ikään kuin ompelet päättelylangalla mahdollisen jäljelle jääneen pienen reijän umpeen. Päättele muutkin langat. Mun pipo on melko pitkän mallinen, sillä halusin siitä oikein muhkean, joten olen kääntänyt sen kahteen kertaan. Tuo musta pipo näkyikin edellisessä postauksessa.

8 kommenttia:

Reetta kirjoitti...

vitsit kuin ihanat pipot!! Sun nää diy ohjeet on olleet ihan huippuja, pakko päästä testaamaan tätä pipoa kyl mahdollisimman pian :---)

Sofia // Hyvinvointia nyt! kirjoitti...

Äääää, ihana ohje! Mä en ole virkannut niin pitkään aikaan, et tätä voisi jopa yrittää taitojen hiomiseksi! Tuohan näyttää hyvältäkin, mulle kun tulee virkatuista pipoista aina mieleen ne mummon kutomat pottapipot... :D

moonika kirjoitti...

Millasta virkkuuneulosta siis teit? voisitkohan mahollisesti linkata jonkun ohjeen neulokselle tms? :) osaisi sitten itekki virkata samanlaista

Jenni kirjoitti...

Ihana kuulla, kiitos Reetta! :)

Mä niin tiedän mitä sä Sofia meinaat tuolla :D Mua ärsytti pitkään, kun virkkaukset näytti niin kotikutoisilta. Oon päättänyt, että aina kun saan oikeesti siistin työn tehtyä kohtuullisen helpolla ohjeella niin jaan sen muillekin. :)

Kurkkaahan moonika tuo: https://www.youtube.com/watch?v=Og3A7Y3hGKg

Paulina//DIY Stories kirjoitti...

Nää on tosi ihanat, kiitos ohjeesta! :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos ja ole hyvä :)

Nimetön kirjoitti...

Moikka! Eksyin vähän aikaa sitten blogiisi ja innostuin tästä ohjeesta todella paljon, vaikken virkkausta olekaan koskaan ennen harrastanutkaan, joten kiitos siitä! Kävin ostamassa isoveli-lankaa ja 4-kokoisen virkkuukoukun. Olen virkannut työtäni joka päivä mennen tullen ja se on sujunut ihan hyvin. Ihmettelen kuitenkin sitä, miten kovatöinen tämä pipo on.. Etenkin, kun kerrot itse tässä tekstissä virkanneesi kaksi pipoa viikossa? :D sehän on todella paljon! Omani on nyt puoliksi valmis, ja lankakin ehti loppua joten minun piti kipaista hakemaan toinenkin kerä. Olenko tehnyt jotain väärin, kun koen pipon niin kovatöiseksi, ja että siihen kuluu kaksi kerää lankaa? Miten paljon lankaa sinulla on mennyt ja minkä kokoista koukkua olet käyttänyt?

Jenni kirjoitti...

Hei! Kiva kuulla että innostuit ohjeestani :)
"Kovatöinen" on suhteellinen käsite, olen harrastanut itse virkkausta 6-vuotiaasta asti, joten mulla menee tuo pari pipoa viikossa helposti jos kädet käy joka ilta. Jos taas on vasta alkaja, saattaa yhteen pipoon mennä vaikka pari viikkoa, riippuu tahdista. Isoveli- langalle suosittelen ennemmin 6-koukkua, sillä on helpompi virkata paksua lankaa ja se on myös suosituksena tuossa langan ympärillä olevassa paperissa. Itselläni riitti juuri ja juuri pari kerää lankaa noihin pipoihin, se on myös paljon kiinni käsialasta.