maanantai 21. syyskuuta 2015

Nopea (kasvis)arkiruoka 2


Kesäkurpitsa- ja bataattikiekot & parsakaali Tex mex -juustoraasteella

Tarvitset:
kesäkurpitsaa / bataatin / parsakaalia / oliiviöljyä / mausteita / tex mex -juustoraastetta

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori bataatti ja pilko kiekoiksi. Laita kiekot kulhoon ja sinne joukkoon loraus öljyä (mulla oli valkosipulilla maustettua oliiviöljyä), sekä mausteita oman maun mukaan ja sekoita. Itse laitoin valkosipulimaustetta, aromisuolaa, pippuria, garam masalaa sekä currya.

2. Laita bataattikiekot pellilla ja anna olla uunissa sen aikaa, kun valmistelet kesäkurpitsan ja parsakaalin.

3. Laita parsakaali hetkeksi kattilaan kiehuvaan veteen, jotta se ehtii pehmentyä.
Sillä välin pese kesäkurpitsa, leikkaa kiekoiksi ja mausta kulhossa kuten bataatti. Ota parsakaali kattilasta ja leikkaa pienmmiksi paloiksi. Pyöräytä kevyesti kesäkurpitsojen kanssa mausteissa ja öljyssä, varo kuitenkin, ettet onnistu muussaamaan parsakaalia murusiksi.

4. Ota pelti uunista ja lisää bataattien viereen kesäkurpitsat ja parsakaalit. Käännä bataattikiekkoja tarvittaessa. Ripottele kaikkien päälle Tex mex -juustoraastetta ja anna olla uunissa ainakin sen verran, että juustoraaste saa hiukan väriä pintaan.

---

Tätä reseptiä voi helposti soveltaa ja vaihtaa tilalle vaikka porkkanaa ja kukkakaalia tai mitä sieltä kaapista sattuu löytymään. Mun oli tarkoitus valmistaa tuohon kaveriksi vielä kikherneitä pannulla, mutta niitä ei sitten ollutkaan kaapissa. Mutta kyllä noillakin nälkä lähti.

3 kommenttia:

CURIOUSNOORA kirjoitti...

Mä testaan näitä heti TÄNÄÄN.

Jenni kirjoitti...

Suosittelen! Kerro jos keksit jonkun oivan parannuksen reseptiin ;)

Chenille kirjoitti...

Mm, hyvältä näyttää!