perjantai 18. syyskuuta 2015

Muista katsoa pesulappu


Paita - Second Female, Minzi / Trenssi - Gina Tricot / farkut - Bik Bok / kengät - Vagabond /

Kuvat: Noora / Curiouser & Curiouser

Tää paita on IHANA! Sovittelin tätä Minzissä muutamaankin kertaan ja kasasin mielessäni vaikka kuinka monta asukokonaisuutta. Tälle paidalle olisi niin paljon käyttöä. Ekaa kertaa se pääsi päälle keskiviikkona, kun suuntasin Nooran kanssa Schwarzkopfin iltatilaisuuteen. Kun pääsin illalla pitkän päivän jälkeen kotiin ja otin paidan pois katsoin vasta ensimmäistä kertaa pesulappua. Kuivapesu. Eikä, yleensä mä muistan aina katsoa kaupassa pesulapun. Kai mä olin tällä kertaa niin innoissani, että unohdin.

En kuitenkaan aio kiikuttaa paitaa jokaisen käyttökerran jälkeen pesulaan. Suunnitelmissa olisi ensin kokeilla tuulettaa paita tai laittaa pakastimeen. Niillä saa yleensä vaatteet raikastumaan ilman pesua. Jos niistä ei ole tarpeeksi apua, kokeilen laittaa suihkepulloon vodkaa ja vettä ja suihkutella paidalle. Sen pitäisi poistaa bakteereja ja näin ollen hajuja. En ole tätä keinoa vielä aiemmin testannut, mutta olen lukenut siitä. Viimeisenä vaihtoehtona voisin kokeilla laittaa paidan pesupussiin ja jollekin hellävaraiselle pesuohjelmalle alhaisessa lämpötilassa. Tosin siinä on riskinsä. Tuo paita on yksi kalleimmista paidoista, mitä omistan, mutta sen hinta kasvaa myös, jos sitä kiikuttaa jatkuvasti pesulassa. Enkä halua jättää paitaa sen takia vähälle käytölle. Onko muilla kokemuksia tähän liittyen? Vinkkejä?

4 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Täällä voidaan tunnustaa, että kuivapesulappusia on laitettu pesukoneeseen kuivapesuohjelmaan ja toistaiseksi selvitty vaurioilta! Mutta tietenkin riippuu paljon millaista matskua se on ja tuo pakastus on varmasti hyvä keino jos siihen ei mitään tahroja ilmesty :)

Anna Käyhkö kirjoitti...

Luin uutisista kerran, että firmat saattavat laittaa kuivapesun lappuun välttääkseen vastuun jos vaatteet menevät pilalle pesussa. Reklamaation yhteydessä voivat vedota pesuohjeisiin, jos mennyt pilalle pesussa. Riippuu tietenkin materiaalista, joten en osaa paidan kohdalla kommentoida mitään :--D Mutta olen itse pessyt käsin tai hellässä pesuohjelmassa ja ovat pysyneet hyvässä kunnossa. & Other Stories on esimerkiksi merkki, jolla on kuivapesu todella useissa vaatteissa eikä yksikään pesämäni ole mennyt pilalle. Kannattaa olla varovainen ja testata esimerkiksi miten vaate käyttäytyy vedessä ja hankauksessa saippuan kanssa!

Kannattaa tsekata tämä keskustelu:

http://www.vauva.fi/keskustelu/1661003/ketju/silkkivaatteessa_lukee_vain_kuivapesu_mita_tapahtu

annieveliina kirjoitti...

Mää oon kyllä aivan lapanen kaikkiin tällaisiin juttuihin liittyvissä asioissa! Leikkaan yleensä kaikki laput irti vaatteista heti kun otan ne käyttöön enkä yleensä edes vilkaise, mitkä ohjeet niissä lukee.. :D Ehkä pitäisi opetella se ja ottaa ihan tavaksi.. Tuo vodkajuttu kuulostaa kyllä hauskalta ja pätevältä samaan aikaan :D

Jenni kirjoitti...

Sanna: Toistaiseksi ei ole tahroja, toivotaan ettei tulisikaan!

Anna: Mä oon lukenut varmaan saman uutisen joskus.

Annieveliina: Mä leikkasin kans ennen, mutta kun pesukoneesta tulee pari nuken paitaa, niin kyllä sitä sit oppii :D