keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Kikhernekulho

Viime aikoina oon testaillut kikherneitä, jotka on mulle ihan uus tuttavuus. En oo ikinä käyttänyt niitä missään, mutta hummusta ja falafel-pyöryköitä oon maistanut. Testasin itse tehtyjä falafel-pyöryköitä viime viikolla ja menetin hermoni, mutta sain pyörykät valmiiksi ja hyvin maistuivat. Seuraavaksi kokeilin sekoittaa niitä johonkin GoGreenin thai-kastikkeeseen, mutta en maustanut tarpeeksi, joten se ruoka jäi hiukan mauttomaksi. Mutta tämä viimeisin kokeilu oli kyllä ihan huippuonnistunut! Herkkuruoka syntyi vähän vahingossa, sillä tarkoitus oli tehdä vain jotain jämäruokaa kaapista löytyvistä aineista.


Kikhernekulho

1 purkki kikherneitä
4 porkkanaa
rasiallinen miniluumutomaatteja
valkosipulimaustetta
chilimaustetta
pizzamaustetta
juustokuminaa
1/3 osa kurkkua
1 avokado
fetaa (Apetina smoked chili)

Kuori ja pilko porkkana pieniksi tikuiksi. Paista pannulla oliiviöljyssä huuhdottujen kikherneiden kanssa. Mausta reilusti valkosipuli-, chili ja pizzamausteella sekä juustokuminalla. Pilko tomaatit ja lisää pannulle. Sekoita. Pilko kurkku ja avokado. Lappaa kaikki kulhoon ja laita päälle vähän fetaa.
Tämä annos riittää kahteen kulhoon ja vielä jää pienet rippeet seuraavalle päivälle.



Ei kommentteja: