sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Vinkkejä aurinkoihottuman helpottamiseen


Paita - H&M / farkut - Gina Tricot / kengät - Sokos / lasit - Bik Bok / laukku - Calvin Klein /

Kuvat: Milla / Lack of Colour

Mulle tulee jokavuosi aurinkoihottumaa käsiin ja rintakehään. Joskus se tulee vain kerran kesässä, mutta yhtenä vuotena se tuli jopa neljästi. Se kutiaa ja pahenee mitä enemmän sen kanssa on auringonvalossa. Hellepäivänä tekisi mieli pukeutua vain toppeihin tai mekkoihin, mutta jos iholla on aurikoihottumaa, pääsee siitä nopeammin eroon suojaamalla ihon vaatteilla. Olen todennut että hyvin "hengittävät" kauluspaidat toimivat siinä oikein hyvin, kuten tuo yllä oleva pellavapaita. Festareille mennessä aurinkoihottuman voisi piilottaa vaikka halter neck crop-topilla, jossa on korkea kaula-aukko ja kimonolla. Kutinaa helpottaa ainakin mulla aloe vera -geeli, jota säilytän jääkaapissa.

Onko teillä vinkkejä miten helpottaa aurinkoihottumaa?

3 kommenttia:

Chenille kirjoitti...

Miehellä tuli yhtenä etelän reissulla aurinkoihottumaa loppulomasta. Seuraavalla kerralla syötin hänelle karoteeni-kapseleita eikä ihotumaa ole tullut kertaakaan sen jälkeen aurinkolomilla.

Olivia Myllylä kirjoitti...

Voi vitsit, että se aurinkoihottuma osaakin olla inhottava! Mulla se tulee aina ulkomailla parin päivän jälkeen, kun on auringosta ottanut osumaa (just rintakehään) ja on muuten tympeä nukkua kutinan kanssa, ja etenkin jättää auringonotot sikseen.. Tänävuonna aloitin syömään jotain aurinkokapseleita, jotka helpottivat ainakin mun aurinkoihottuman laatua. Jos ois kapselit aloittanut aiemmin, oisi jopa voinut tepsiä paremminkin! Käytin myös aloe vera geeliä ihottumakohtaan ja se pikkasen helpotti. :-)

Jenni kirjoitti...

Mä olen myös syönyt jo monena vuotena aurinkokapseleita, milloin mitäkin merkkiä. En edes halua tietää miten kamala mun aurinkoihottuma ois ilman niitä, jos se kerran helpottaa noin :D Sillä itsehän olen popsinut niitä paremman rusketuksen toivossa, hah.