lauantai 9. toukokuuta 2015

DIY Body Scrub - Äitienpäivälahja


Valmistin eilen illalla parit vartalonkuorintavoiteet meidän keittiössä. Oli niin kivaa, että jäi harmittamaan, etten ostanut kuin kaksi lasipurkkia. (Tosin lähetin Elmon just kauppaan hakemaan niitä lisää, hah.) Meidän äiti rakastaa kaikkia kosmetiikkajuttuja, joten aion antaa nämä hänelle äitienpäivälahjaksi.

Selailin netistä kuvia ja erilaisia ohjeita ja totesin, että noihin voi laittaa melkein mitä vaan. Pääaisassa kuitenkin tarvitaan jotain nestemäistä kuten vauvaöljyä, kookosöljyä tai suihkusaippuaa sekä kuorivia rakeita kuten vaikka sokeria tai kahvinpuruja. Lisäksi voi laittaa tuoksuvia ainesosia, vaikka vanilijaa, kanelia, sitrushedelmien raastettua kuorta tai eteerisiä öljyjä. Mitään tarkkoja mittoja en katsonut, sillä jokainen tykkää vähän erilaisesta koostumuksesta. Aluksi lisäsin puoli purkillista kuorivia rakeita ja siihen aloin lisäämään pikkuhiljaa öljyä, tuoksua ja vielä lisää rakeita. Ruusunlehtiä mulla meni yhden ruusun verran ja hienonsin lehdet ihan vaan saksilla. Monissa ohjeissa luki, että nuo säilyvät hyvinä jääkaapissa noin pari viikkoa.

Ruusukuorinta
- sokeria
- vauvaöljyä (aloe vera)
- ruusun lehtiä

Kahvikuorinta
- kahvinpuruja
- vauvaöljyä
- sokeria
- kanelia

Jos kokeilette, niin kertokaahan mitä variaatioita te keksitte!

3 kommenttia:

Niina/ Kuiskauksia -Blogi kirjoitti...

Voi kun kiva idea nuo ruusun terälehdet! Itsekin valmistan aina välillä kosmetiikkaa, mutta tuota ruusun lehti -juttua en ole hoksannutkaan. :) Nytkin tein äitienpäiväksi jalkakylpysuolaa, johon tipautin muutaman tilkan laventeliöljyä. :)

Marjukka Katariina kirjoitti...

Loistava idea! Kuulostaa tosi ihanalta :) Sulla on muuten mielettömän hieno blogi!

http://marjukkakatariina.blogspot.fi

Jenni kirjoitti...

Niina: Jep, ne ruusunterälehdet tuo ripauksen luksusta :) Jalkakylpysuolaa voisin itsekin kokeilla tehdä.

M: Oi kun ihana kuulla, kiitos paljon :)