torstai 5. maaliskuuta 2015

Raikkaat tortillat - lihaton viikko


Katselin Netflixistä Forks Over Knives -ruokadokkarin, joka herätti paljon ajatuksia. Siitä inspiroituneena päätin, että yritän olla viikon ilman lihaa, mutta jos iskee vaikka kauhea pekonin himo, niin sitten syön pekonia. Eli ei mitään ehdotonta vaan tietoisia valintoja. Viikko sujui hyvin ja innostuin lihattomista ruuista tosi paljon! Oikeastaan viikko sujui niin hyvin, että se on jo venähtänyt kokonaiseksi kuukaudeksi. Kuukauden aikana oon syönyt liharuokia noin kerran viikossa esim. äidin luona käydessä ja brunssilla. Olo on hieman virkeämpi, kevyempi, turvotus on vähentynyt huomattavasti ja nälissään ei ole tarvinnut olla. Kaikin puolin positiivinen kokeilu, jota aion kyllä jatkaa. En kieltäydy lihasta, mutta valitsen mieluummin lihattoman vaihtoehdon, jos on tarjolla.

Tässä yksi mun suosikkiresepti viimeajoilta.


Raikkaat tortillat

1 sipuli
1 punainen paprika
0,5 vihreää paprikaa
2,5 dl soijarouhetta
3dl vettä
1 dl maissia
0,5 kurkkua
2 avokadoa
1 suurilehtinen salaatti esim. romaine tai keräsalaatti
Mausteita oman maun mukaan. Esim. taco mix -mausteseos ja valkosipulimaustetta sekä pizza-maustetta.

Pilko sipuli ja paprikat. Paista ne pannulla ja lisää joukkoon soijarouhe ja vesi. Anna veden imeytyä. Lisää mausteet ja lopuksi maissi. Pilko avokado ja kurkku. Pese salaatti. Nyt voit koota annokset lautaselle ja syödä esim. Ranch-dipin kanssa niin kuin me tehtiin. Tällä ohjeella tulee monta tortillaa, varmaan ainakin neljälle, sillä me syötiin reilusti ja jäi vielä seuraavallekin päivälle.


4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Itse olen ollut kasvisssyöjä (syön kyllä kalaa, kananmunaa ja maitotuotteita) noin kaksi vuotta ja mullakin ajatus lähti käyntiin vaan kokeilusta, vaikka takana tietty ekologisiakin asioita. Ensin jätin punaisen lihan pois ja nykyään en syö oikeestaan kanaakaan kuin ihan hyvin harvoin. Olen kanssasi samalla linjalla, et ekologinen voi olla olematta orjallinen. Jos joku haluaa silloin tällöin syödä pekonia niin sitten syö pekonia! Mutta kiva juttu on huomata, että kasvisruoka voi olla ihan yhtä täyttävää, kuin lihavaihtoehtokin :) Tuo sinun tortilla-ohje ilahdutti tällaista tortillafania suunnattomasti, joten täytyypä hetimiten kokeilla sitä! Kiitos.

Jenni kirjoitti...

Kiva että resepti menee kokeiluun :) Itsehän siis lähdin kokeilemaan tätä terveyden takia ja ekologisuus tulee kivana bonuksena :)

Anonyymi kirjoitti...

TOTTA..AIVAN IHANA RESEPTI.LISÄÄ,PLEASE :)

Jenni kirjoitti...

Kiitos! Reseptejä tulossa lisää aina sillon tällön :)