maanantai 9. maaliskuuta 2015

Herkkuleivät - lihaton viikko



Tein näitä leipiä yhtenä perjantaina (kun olin jo aloittanut lihattoman kokeiluni) ja totesin, että nuo on aivan superihanaa viikonloppuruokaa. Niin hyvää, täyteläistä, hiukan rapeaa ja näitä voi mussuttaa ihan hyvällä omalla tunnolla. Ajattelin tulla jakamaan teidän maanantaihin pienen ripauksen perjantaitunnelmaa, ihan vaan siks, ettei maanantain tarvi olla aina se viikon ankein päivä.

Herkkuleivät

maalaisciabattaa (tai muuta leipää)
öljyä tai voita
valkosipulimaustetta

tuorejuustoa
avokadoa
paprikaa
rucolaa
tomaattia

Viipaloi leivästä paksuhkoja paloja uunipellille. Voitele palat öljyllä tai voilla. Lisää valkosipulimaustetta. Anna olla hetki uunissa, jotta voi sulaa, leipä lämpiää ja keittiön täyttää ihana valkosipulin ja leivän tuoksu. 

Pilko tomaatit, paprika ja avokado. Ota leivät uunista ja aloita leivän kokoaminen reilulla kerroksella tuorejuustoa. Seuraavaksi kannattaa laittaa avokado ja muussata se tuorejuuston päälle ja sitten kaikki loput täytteet siihen päälle. Nauti ja lautasen päällä, tomaatit tipahtelevat helposti.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Nam,,,:)

Jenni kirjoitti...

Todellakin ;)