sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Suklaiset banaani-kaurakeksit
Pääsiäinen, kaupat on kiinni. Hirveesti tekee mieli jotain makeeta, mutta ei jaksa lähtee huoltoasemalle. Kodin kaapit koluttu eikä herkkuja löydy. Sit meinaa alkaa jo harmittaa. Mutta jos tekis ite? Ei tarvi rasvaa, sokeria tai jauhoja, jotta sais jotain kasassa pysyvää makeeta mahan pohjalle! Banaani-kaurakeksit on helppo tehdä ja mitä netistä oon kattonut, niin jos oot pähkinälle allerginen, ei tuo maapähkinävoikaan oo pakollinen.

- 2 banaania
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl kanelia
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl maapähkinävoita
- 3 tl kaakaojauhetta

Jos kaapista löytyy, niin tähän vois varmaan ujuttaa vaikka minkälaisia superfoodeja ym. terveellisiä juttuja, mutta mulla ei ollut muuta kun mehiläisen siitepölyä ja en oikein tykkää sen mausta, joten jätin sen suosiolla purkkiin.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Ota kulho ja laita kaikki aineet sinne ja sotke tasaiseksi massaksi. Asettele massasta nökäreitä pellin täydeltä ja taputtele sormin litteämmiksi ja pyöreiksi. Laita uuniin ja anna olla 10-15 min. Ota uunista ja koita hillitä makeanhimos vielä pari minuuttia jottet polta suutas! Nää keksit on ihanan pehmeitä vielä jäähtyessäänkin.

2 kommenttia:

Linda kirjoitti...

Oi vitsi näyttää hyvältä!:D

Jenni kirjoitti...

Ja maistuu ;)