torstai 31. heinäkuuta 2014

Makea ja kirpeä green smoothie


Oon nyt lueskellut teidän vinkkejänne smoothiesiin ja etsinyt erilaisia ohjeita netistä. Tänään aamulla niistä inspiroituneena tein vihersmoothien, josta tuli kivasti makea, mutta hieman kirpeä. Just sopivan pirteä aamujuoma. Ajattelin, että tuun jakamaan täällä blogin puolella kaikki mun onnistuneimmat smoothiekokeilut, jotta tekin pääsette testaamaan ja vaikka ehdottamaan parannauksia resepteihin.

Ja sitten siihen ohjeeseen, joka on aika simppeli. Paloittele banaani ja kiivi tehosekoittimeen. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Laita perään mangot ja pinaatit sekä jogurtti. Kaada vettä sen verran, että ainakin puolet hedelmistä peittyvät, mitä enemmän vettä, sitä ohuempi koostumus. Ja vielä pieni loraus agavesiirappia. Sitten vaan kansi päälle ja kone surraamaan, kunnes smoothie on tasaista eli noin 15-30 sekunttia.

Jos kaapista ei löydy kreikkalaista jogurttia, voi sen korvata maitorahkalla (enemmän protskuu!) ja agavesiirapin voi korvata vaikka hunajalla. Ja muistakaa olla ripeitä, kun laitatte tehosekoittimeen jäisiä mango- ja pinaattikuutioita, jotta ne eivät jäätyisi yhdeksi isoksi kasaksi, kokemusta on.

Ei kommentteja: