tiistai 20. toukokuuta 2014

DIY Denim vest
Löysin pari viikkoa sitten kirppikseltä farkkutakin yhdellä eurolla. Todella edullisesti siis. Tosin toisesta hihasta puuttui nappi, enkä pitänyt takin tummasta väristä ollenkaan. Hain Prismasta pullon Klorinia, joka maksaa noin. 2,50–3,00 euroa. Sitten vaan sakset käteen ja leikkasin hihat noin sentin päästä saumaa. Sen sentin mittaisen kaistaleen, joka hihasta jäi jäljelle, hapsutin käyttäen apuna suurehkoa neulaa. Hapsuttamiseen meni noin 45 min, mutta se kannnattaa, sillä ainakin itse tykkään noista vaaleista hapsuista.

Sitten vaan vettä vatiin ja puoli pulloa Klorinia sinne sekä farkku liivi. Väriin vaikuttaa huimasti se, miten asettelet liivin. Jos haluaa tasaisemman liukuvärin, kannattaa liivi viritellä vadin ylle henkariin. Jos ei halua ihan tasaista, voi sen laittaa puoliksi vatiin ja puoliksi lattialle, näin itse tein, sillä tykkään että tuo väri on epätasainen. Annoin liivin yläpuolen liota yön yli ja aamulla laitoin vatiin lisää vettä sekä loput klorinit ja käänsin liivin alapuolen lillumaan vatiin noin. 4–5 tunniksi. Sitten vaan pesukoneeseen vanhan pyyhkeen kanssa pariin kertaan.

Tuo farkkuliivi tuli siis kustantamaan noin 4 euroa, kun jaksoi nähdä vähän vaivaa. Olen kyllä tyytyväinen! Tuunasin viime keväänä farkkutakin samaan tyyliin, mutta jätin siihen hihat. Mulla oli se sunnuntaina myynnissä Muotikirppiksellä ja meni kyllä aika pian kaupaksi :) Myös parit shortsit tuunasin Klorinilla viime kesänä.

6 kommenttia:

Susanna Taanila kirjoitti...

näyttä tosi hyvältä! haluutko tulla ruokapalkalla tekemään mullekin takista liivin :-D muutenki tosi kiva blogi :-)

Kata kirjoitti...

Aivan ihana farkkuliivi, tuo epätasaisuus on parempi.
Asukokonaisuuskin mahtava ja jotenkin tuo lippis kruunasi koko kokonaisuuden:D
Voi ku itsellä olisi aikaa ja taitoa tuunailla vaatteita.:)

Jenni kirjoitti...

Susanna: Oi kiitos! Jos mä löydän edullisesti kirppikseltä toisen farkkutakin, voisin ehkä tuunailla sen ja laittaa siitä vaikka arvontaa ;)

Kata: Hih, kiitos kovasti! Mä tykkään kans tuosta epätasaiseta, koska se erottuu silleen sopivasti tuosta muusta farkkumassasta, muttei liikaa. :) Tuossa liivin tuunauksessa on se hyvä puoli, että suurin aika menee Klorinin vaikutuksen odotteluun, joten siinä samalla ehtii tehdä muitakin juttuja!

Mona Salo kirjoitti...

Kotimatkalla sain idean, että voisin tuunata vanhan ja ruman farkkutakin, mutta millaiseksi ja miten, se oli ongelma. Tämä postaus tuli kuin tilauksesta, kiitos paljon! Farkkutakki näyttää superhyvältä! :)

http://monakirjoittaablogia.blogspot.fi/

Jenni kirjoitti...

Kiitos ja hyvä jos jeesasin :)

Julia Mäki kirjoitti...

Tuli kyllä hieno liivi, kiva asu! :)