maanantai 1. helmikuuta 2016

Kookosöljyä kasvoille


Kookosöljy kasvojen hoidossa ei ole mikään uus juttu täällä blogissa. Jotkut teistä saattavat muistaa, kun kirjoittelin aiheesta jo aiemmin täällä. Palasin sitten kuitenkin siihen entiseen putsariin. Coco Vi:n kookosöljy ei nimittäin toiminutkaan pitkällä aikavälillä. Mulla on kookosöljyä aina kahdessa eri purkissa, ruuanlaittoon ja kauneudenhoitoon omansa, ettei bakteerit leviä. Coco Vi:ltä mulla oli tuota öljyä melkoisen paljon ja se alkoi haista jokusen kuukauden jälkeen tosi tunkkaiselle molemmissa purkeissa. Muistan, että Puhdistamon kookosöljy sen sijaan tuoksui aina ihanan raikkaalle. Kuitenkaan ei tehnyt mieli laittaa jäljellä olevaa Coco Vi:n tunkkaisen hajuista öljyä naamaan, joten ostin yhden purkin meikinpuhdistuainetta... ja toisen ja kolmannenkin. Mä nimittäin unohdin hetkeksi koko kookosöljyn olemassa olon, mitä ihmettä? 

Alkuvuodesta tulivat kovat pakkaset ja iho alkoi kuivua. Luin myös muutaman uutisen, jossa kerrottin markkinoilla olevan kosmetiikkatuotteita, joissa on mahdollisesti syöpää aiheuttavaa säilöntäainetta. Kookosöljy palasi aika kirkkaana mun mieleeni. Seuraavana päivänä päätin, että haluan testata Luontaistukun kookosöljyä ja naputtelin tilauksen nettikauppaan.

Olen nyt tässä viikon puhdistellut meikkejä tuolla kookosöljyllä ja ai vitsi miten ihanaa. Kasvojen pesusta on tullut mulle sellainen pieni rentoutumishetki, sillä rakastan kookoksen tuoksua, se tuntuu mukavalta kasvoilla ja vedenkestävä silmämeikki lähtee jälleen oikein helposti pois. Ihoa ei kiristä puhdistuksen jälkeen ja kuivat läiskät poskissa ovat vain muisto. Tälläkin kertaa kasvojen punoitus on vähentynyt. 

Hieron öljyä yleensä 30-60 sekunttia iholle, jonka jälkeen kostutan tuollaisen virkatun kasvolapun haaleaan veteen, rutistan enimmät vedet pois ja pyyhin sillä kookosöljyn ja meikin pois kasvoilta. Sen jälkeen pesen kasvot vielä kevyesti ruususaippualla. En tiedä onko se välttämätöntä, mutta itse ainakin tykkään viimeistellä öljypesun, ettei jää meikkiä ja saan kosteustuotteet imeytymään paremmin.

Törmäsin Pinterestissä noihin virkattuihin kasvolappuihin ja halusin itsekin testata niitä, sillä kaapista ei löytynyt konjac kasvosientä ja vihaan vanulappuja, sillä niistä jää kasvoille ja etenkin ripsiin sellaisia pieniä haituvia. Virkkasin vanulapun korvikkeet puuvillalangasta ja muutaman puuvilla-bambu sekoitelangasta. Toimivat mun mielestäni hyvin ja ne voi käyttää aina uudelleen, toisin kuin vanulaput, jotka ovat aika kertakäyttöisiä. Pesen virkatun lapun aina kasvojen pesun jälkeen saippualla ja parin kerran jälkeen sen voi laittaa vielä pesukoneeseen.

Palailen vielä tuohon kookosöljyyn jos sen tuoksu muuttuu, mutta ainakin toistaiseksi fiilikset tuotteesta ovat oikein hyvät!

Postaus on tehty yhteistyössä Luontaistukun kanssa.

Ei kommentteja: