tiistai 17. helmikuuta 2015

Ruistikut -sipsien korvike


Ruistikut

Tarvitset ruisleipää ja kookosöljyä. 

Viipaloi ruisleipä tikuiksi ja paista se kookosöljyssä pannulla. Kookosöljyä voi laittaa hieman reilummin, jotta ruistikuista tulee rapeampia. Syö sellaisenaan tai dipin kanssa. 


Mun alkoi viikonloppuna tehdä hirmuisesti meili sipsiä. Meillä ei kotona ollut sipsejä eikä kauppaan jaksanut enää lähteä. Jotain rouskuvaa dipattavaa oli saatava, joten tein ruistikkuja. Oon tehnyt noita joskus vuosia sitten viimeksi, mutta silloin en ollut vielä kokeillut kookosöljyä. Kookosöljy sopii mun mielestä noihin oikein hyvin ja tuo aivan ihanan tuoksun. 

3 kommenttia:

Milla K kirjoitti...

Oiii namiii! Mie oon joskus ostanu tämmösiä valkosipulin makusia semosessa törpösssä :D Voisin kans tehä itte mielummin

Susanna Taanila kirjoitti...

Noihin ku heittää paistovaiheessa valkosipuli (tai jotain muita mausteita, ite oon hulluna valkosipuliin) niin noi on niiiin hyviä! Oon käyny lähes joka kesä Viron Pärnussa lomalla ja siellä satamasta saa parhaimpia samanlaisia, kannattaa kokeilla joskus :-) ja ovat siis juurikin valkosipulin makuisia. Oi kun rupes tekee mieli.... :-D

Jenni kirjoitti...

Täälläkin on valkosipulimauste ahkerassa käytössä :) Myös noissa.