torstai 10. joulukuuta 2015

Tee turbaani


Tähän turbaaniin pyydettiin ohjetta jo instagramin puolella, joten päätin tehdä tuosta ihanasta hatusta ohjeen tänne kaikkien iloksi. Kokeile tehdä itsellesi tai vaikka joululahjaksi. Mun ohje on sovellus monista muista ohjeista, joita selasin netistä. Mulla meni tuon turbaanin tekemiseen kaksi iltaa, toinen virkatun kaitaleen tekoon ja toinen hatun hahmottamiseen ja kokoamiseen.

Tarvitset:
- kaksi kerää lankaa, jotka ovat tarkoitettu vitosen virkkuukoukulle (mulla Red heart soft)
- virkkuukoukun kokoa 10
- hakaneuloja
- neulan
- sakset

1. Virkkaa ketjusilmukoita kaksinkertaisella langalla (eli lanka tulee molemmista keristä) noin 90 cm mittainen pätkä.
2. Sen jälkeen virkkaa kiinteitä silmukoita niin monta kerrosta, että sun 90 cm pätkä on noin 15-17 cm korkea. Älä katkaise vielä lankoja.
3. Mallaa onko virkkaus tarpeeksi iso. Laita virkkauksen keskikohta takaraivolle ja tuo päitä otsalle ristiin. Kiepauta päät toistensa ympäri kerran tai kaksi, riippuu kuinka korkean "solmun" haluat. Sen jälkeen tuo päät taaksepäin hiukan lomittain niin, että ne peittävät päälaen. Jos saat tehtyä tämän niin, ettei päätä jää näkyviin ylhäältä, on virkkaus varmasti tarpeeksi iso.
4. Ota virkkaus pois päästä ja päättele lanka.
5. Mallaa virkkaus uudelleen päähän ja tällä kertaa kiinnitä se kasaan hakaneuloilla. Kaitaleen päiden kulmat jäävät tuonne hatun sisälle piiloon.
6. Sitten vain ompelet hatun kasaan. Koitin tuohon mustavalkoiseen kollaasiin havainnoillistaa keltaisella, mitkä kohdat kannattaa ommella. Eli nuo pisimmät reunat ja solmun kohdalla kannattaa kasoa, jääkö sinne mitään häiristevän suuria aukkoja ja ommella niihin vaikka muutama pisto ainakin. Samoin tuohon ihan eteen voi laittaa pari pistoa, jotta tuo kääntynyt kohta pysyy paikallaan.

Ja valmis! Muista katsoa langan pesuohjeet.

Vinkki 1: Jos et osaa virkata, kurkkaa YouTubesta opetusvideoita.
Vinkki 2: Jos sulla ei ole mittaa käden ulottuvilla käytä A4 kokoista paperia mittana. Kolme A4:sta pituus suunnassa peräkkäin on noin 90 cm, virkkaa siitä vaikka varuiksi vielä sentti kaks yli. Ja A4 pituus suunnassa puoliksi on noin 15 cm korkea.

Mulla on tällä hetkellä tekeillä musta turbaani kolminkertaisella langalla, jossa on kaksi ohutta pörrölankaa ja yksi perus sukkalanka. En malttaisi odottaa, että se valmistuu!

Mut pysäytti eilen liikennevaloissa yksi nainen. Hän ihaili tuota turbaania ja koitin siinä kiireessä selittää miten se on koottu. Toivottavasti hän löytäisi tämän postauksen. :)


5 kommenttia:

Hanna Voutilainen kirjoitti...

Oi kun on kiva turbaani! Eikä vaikuta edes kovin hankalalta tehdä!! Ja ihana että sinulla on suht saman mittaiset hiukset kuin minulla, rupesin jo epäilemään miten se näihin sopii mutta hyvinhän se käy! :D Erittäin hyvä joululahjaidea ;)

hanna
www.hannamariav.com

Milla K kirjoitti...

Täää oli niin makeeee! Mie haluan kans :D <3

Tytti kirjoitti...

Onpas ihana <3 Täytyy varmaan kaivaa virkkuukoukku esiin..

Jenni kirjoitti...

Kiitoksia! Kokeilemaan vaan ;)

maisahenriikka kirjoitti...

Tätä on kyllä pakko kokeilla! Oon aika paljon neulonut, mutta virkannut olen varmaan viimeksi joskus koulussa.. Tää kuitenkin vaikuttaa helpolta :)

Mitä lankoja käytät siihen pörröisempään versioon? Teetkö muuten saman ohjeen mukaan?